Thursday, 9 May 2019

Tiada Alahan dan Cergas Bertenaga Ketika Hamil

Tak bertenaga sepanjang hamil , tidak mampu untuk menjalankan ibadah puasa ketika hamil. Ini Lin kongsikan kepada anda pengalaman Pn Nur kekal bertenaga sepanjang kehamilan.

[TIADA ALAHAN DAN CERGAS BERTENAGA KETIKA HAMIL DENGAN SET HAMIL SHAKLEE]


.

Pengalaman mengamalkan set hamil Shaklee memberi satu pengalaman indah lebih-lebih lagi pada kehamilan ke tiga dan usia pun dah memasuki 30-an. Apa yang saya gembira sangat-sangat, saya tidak mempunyai sebarang alahan dan saya hamil juga tidak disedari oleh rakan sekerja kerana tiada sebarang tanda saya sedang hamil pun. Sentiasa cergas, tidak pernah ambil cuti sakit dan kerja berjalan seperti biasa.
.

Kenapa saya konsisten mengamalkan setiap vitamin Shaklee ini? Selain saya telah merasai kesan yang sangat-sangat positif terhadap diri saya sejak mengamalkan supplement secara konsisten dari penghujung tahun 2012, saya tahu badan saya memerlukan setiap nutrisi yang ada dalam supplement yang saya amalkan ini lebih-lebih lagi saya sudah mempunyai dua orang anak sebelum ini, seorang ibu yang bekerja dan pada masa yang sama saya juga seorang pelajar di sebuah institusi pendidikan awam.
.

Jadi saya perlu memastikan diri saya sentiasa cergas, sentiasa sihat bukan sahaja untuk diri saya tetapi untuk suami dan anak-anak yang memerlukan saya sentiasa ada dengan mereka dalam apa jua keadaan.
.

Semasa kehamilan anak ke 2,saya disahkan mengidap kencing manis semasa hamil tetapi alhamdulillah,hamil anak yang ke 3 ini,saya bebas dari terkena kencing manis semasa hamil. Jika dulu hb saya sangat-sangat low dan pernah bacaan sehingga 8.6 dan terpaksa berulang alik berjumpa doktor pakar diklinik, tetapi syukur sangat-sangat kali ini bacaan hb saya sangat-sangat baik.
.

Semoga perkongsian saya ini boleh membantu ibu-ibu diluar sana supaya menjaga kesihatan kita bukan sahaja semasa hamil tetapi sepanjang masa dan secara konsisten dan berdisiplin bagi memastikan seisi keluarga kita dapat menjalani kehidupan yang lebih cergas dan lebih sihat.

Puan Nur mengamalkan gaya hidup sihat dan tambah dengan pengambilan vitamin yang tepat. Vitamin yang amalkan adalah seperti berikut

1. Vitalea - Multivitamin lengkap dengan zat besi sesuai untuk ibu hamil dan labih diperlukan bagi mereka yang ada masalah Hb rendah.

2. Omega Guard - Melindungi jantung dan menstabilkan detik jantung . So kurang letih lah badan sebab jantung kita sihat

3. Vitamin C - Vitamin C penting untuk melindungi diri kita dari serangan demam dan selsema. Selain itu vitamin C juga diperlukan untuk membentuk tulang rawan bayi.

4. B Complex - Vitamin yang lengkap dengan asid folic yang menjadi tuntutan wajib kepada wanita yang hamil kerana bayi dalam kandungan sangat memerlukan vitamin B  untuk melindungi dari kecacatan Spina Bifina .

5. Ostematrik - Katakan tidak dengan cramp kaki setelah anda mengamalkan ostematrik. Mehilangkan lenguh lenguh badan dan membantu membekalkan kalsium yang secukupnya kepada ibu dan bayi

6. ESP - Protein yang bersifat non GMO dan mempunyai GI yang rendah membantu dalam proses pembentukan sel-sel baru, memberikan tenaga segera serta melambatkan rasa lapar melampau .

ke enam-enam produk ini ada peranannya sendiri dan kerana itulah kita perlu amalkan kesemuanya.

bagai mana nak order set kehamilan ini?

Anda hanya perlu hubungi lin dan kita boleh deal by call ataupun whatsapp.

Azalin : 018-77654471 comment:

  1. dah tak boleh hamil lagi...baru terbaca tentang vitamin ni semua...thanks for sharing Lin

    ReplyDelete