Sunday, 10 December 2017

TANDA-TANDA KANSER PAYUDARA YANG PERLU KITA AMBIL TAHU





Jika kita tengok zaman sekarang, masalah kanser ni kerap kita dengar kan. Kalau dulu biasanya kita dengar orang dewasa je kena kanser tetapi sekarang ni bayi baru lahir atau masih kecil pun dah kena kanser .

Bagi wanita masalah kanser payudara adalah salah satu pembunuh utama bagi kita wanita selain dari kanser servik.  Sebagai wanita kita sepatutnya perlu ada sifat " AMBIL TAHU". Kita kena ambil tahu punca, cara memeriksa payudara dan tanda-tanda awal kanser . 

Terdapat beberapa tanda yang kita boleh tengok atau amati sama ada kita berkemungkinan ada masalah kanser payudara atau tidak. 

TANDA-TANDA KANSER PAYUDARA 

1. Wujudnya ketulan pada payudara 

2. Keluar cecair atau lelehan dari puting payudara 

3. Wujud warna kemerah-merahan pada bahagian payudara 

4. Timbulnya rasa gatal pada puting payudara 

5. Saiz payudara menjadi besar atau kecil tanpa sebab .

6. Timbulnya rasa sakit pada payudara dan rasa sakitnya tidak hilang 

7. Puting tiba-tiba masuk kedalam.

8. Wujud kedutan pada payudara .

sekiranya anda ada tanda-tanda seperti diatas, bolehlah pergi bertemu dengan doktor untuk pemeriksaan lanjut. Biar kita terlebih berhati-hati dari kita mengambil sikap sambil lewa. 

Sekiranya anda ada ahli keluarga yang mempunyai sejarah kanser, tak kiralah kanser apa pun. Ada sebenarnya berisiko untuk mengalaminya juga. Oleh sebab itu, jika ahli keluarga kita ada sejarah kanser kita perlu jaga kesihatan kita dan keluarga yang lain. Pastikan pemakanan  kita bukan tergolong dalam makanan yang mengaktifkan sel-sel kanser . 

Pengambilan minuman atau makanan bersifat anti oksida tinggi mampu membantu kita melindungi sel-sel dalam tubuh kite terus sihat dan terlindung dari serangan oksida tinggi . 

Minuman kesihatan Vivix telah dipatenkan yang mana ia  terhasil dari bahan-bahan yang mempunyai antioksida mampu membantu anda untuk melindungi sel dan DNA tubuh kita. 





SAYANG DIRI KITA UNTUK KEHIDUPAN YANG LEBIH MEMBAHAGIAKAN 

Azalin
018-7765447
Shaklee skudai 

Friday, 8 December 2017

ZIKIR PENENANG JIWA UNTUK AMALAN SEPANJANG MASA

Assalamualaikum

sejak akhir-akhir ni banyak sungguh masalah yang dihadapi. Kekadang rasa sangat lemah dan sangat tak berdaya nak tempoh. 

Tapi kita kena ingat yang setiap ujian Allah tu tanda ingatan Allah pada kita . Walaupun kekadang kita rasa down , kita tetap kena berusaha bangun dan terus bangun berusaha.

Apa yang lin usahakan untuk tenang dengan mendengar zikir2 sambil-sambil buat kerja . Bila dengar lagu-lagu yang sedih-sedih atau rancang ia akan membawa pelbagai rasa yang lebih bercelaru. 

sekiranya anda ada hadapi masalah, tak kiralah apa jua masalah. Usahakan tenangkan hati kite dengan mendengar zikir-zikir yang menenangkan hati. 



Selain dari amalkan mendengar zikir-zikir, membaca zikir lin juga amalkan permaknanan vitamin B yang memang terbukti boleh meredakan rasa gelisah dan boleh menenangkan saraf-saraf dan fikiran kita.

Macam sekarang tengah serabut dengan pebagai masalah, lin ambil b complex extra dari biasa. Lagipun b complex ni dari kumpulan larut air, Lin tak risau untuk ambil extra sebab ia akan keluar sendiri jika badan telah menerima vitamin B secukupnya.

Semoga Allah lindungi kita semua dan memberi kita ketenangan dan kebahagiaan yang berpanjangan

untuk maklumat lanjut tentang B complex boleh hubungi lin di 018-7765447 ye.

Friday, 10 November 2017

TIPS MENCEGAH DAN MERAWAT KEPUTIHAN



Kalau putih kulit syok lah kan tapi kalau kena keputihan syok ke ?

keputihan ni ada macam-macam warna ye ada yang boleh menjadi punca mati pucuk kepada suami. JAdi suami-suami jangan lah selfish sangat mentang-mentang bini yang kena keputihan u as husben buat tak tau je. Bawa-bawa lah p jumpa doktor dan bawa-bawalah belikan supplement yang bersesuaian. 

bawah ni ada video yang lin rakam khas untuk mereka yang ada keputihan. 

[Masalah Keputihan]




Alfalfa Complex
Mencuci hati, darah dan usus - Alfalfa adalah makanan yang sangat beralkali yang boleh mengembalikan kenormalan badan yang berasid, menghilangkan toksin dari badan, membersihkan hati, kolon, darah dan mencantikkan kulit dan otot.
Melawan alahan - Memperbaiki keadaan kulit dan hidung sensitif, kurap, bau badan dan ulat air dengan berkesan.
Baik untuk perubahan patologi di dalam usus dan perut - Memperbaiki masalah saluran penghadaman seperti kembung, hyperacidity, ulser gastrik, hepatitis dan sembelit.

Garlic Complex
antibiotik semulajadi untuk mempertingkatkan sistem imun tubuh, menghalang penyakit berjangkit seperti selsema, kulat, kuman, virus dan yis candida.
menghalang alergi - hidung sensitif, sinus, alergi, asthma, selsema dan hepatitis.
mempertingkatkan sistem penghadaman - kembung perut, gastrik, ketidakhadaman, malah mampu menentang bakteria H.pylori dan menghalang ulser gastrik.
menstabilkan glukos di dalam tubuh
menurunkan kolesterol
menurunkan darah tinggi
detoksifikasi

GLA Complex
Mengeluarkan virus, meningkatkan stamina
Menstabilkan hormon dengan mengawal selia estrogen dan testosteron
Meningkatkan sistem imun tubuh
Mengurangkan inflamasi kulit, eczema, alergi, kegatalan, kulit kering, kurap, tinea, memperbaiki bintik penuaan
Meringankan sakit dan bengkak yang terjadi dari rheumatisma, arthritis
Menghalang komplikasi diabetes dengan merendahkan gula darah, berkesan untuk diabetes semasa hamil dan usia tua.  Meringankan kebas dan kesakitan disebabkan oleh gula darah yang tinggi.

CARA ORDER SET KEPUTIHAN  ADA 2 CARA 

Cara 1 : Anda boleh terus klik ke SET KEPUTIHAN ini dan boleh membuat pembelian secara terus dengan mengunakan kad kredit atau kad debit, jangan risau laman web rasmi shaklee dijamin selamat. Setiap pembelian akan mengunakan perkhidmatan GDEX atau CITYLINK terus ke alamat yang anda berikan.

Cara 2 : Anda boleh menghubungi lin untuk mendapatkan konsultasi tentang  vitamin mana yang paling sesuai untuk anda serta anda juga akan mendapat tips-tips yang bersesuaian.

PM Facebook : azalin adeq
Like Page : Garage Supplement 
Call / whatsapp : 018-7765447
Blog : ummiazalin.blogspot.com
Email : ummiazalin@gmail.com


COD : UTM Skudai, Taman Universiti , Taman Teratai, Taman Sri Pulai, Taman Tun Aminah, Taman Pulai Jaya, Taman Pulai Emas, Kangkar Pulai dan kawasan sekitarnya.

Pengedar Shaklee Skudai
Pengedar Shaklee Tampoi
Pengedar Shaklee UTM
Pengedar Shaklee JB
Pengedar Shaklee Malaysia
Pengedar shaklee Kuala Lumpur


Thursday, 9 November 2017

MENGHILANGKAN SAKIT MIGRAIN DENGAN LEBIH SELAMAT DAN BERKESAN



Anda migrain ke,

selalu ke kena ? 

dah jumpa doktor ?

Migrain still ada juga 

Ok, apa kata anda usahakan dengan pengambilan supplement sebagai tambahan untuk membantu anda menghilangkan sakit migrain anda.

Selamat ke ?

Setiap produk shaklee akan melalui pelbagai kajian dan ujian bagi memastikan ia sentiasa selamat dan berkesan. 

Lin nasihatkan anda mengambil Ostematrik dan B complex sebagai tambahan bagi membantu anda mengatasi masalah migrain. 



[ Video set Migrain dari Azalin Adzhar]



CARA ORDER SET MIGRAIN ADA 2 CARA 

Cara 1 : Anda boleh terus klik ke SET MIGRAIN ini dan boleh membuat pembelian secara terus dengan mengunakan kad kredit atau kad debit, jangan risau laman web rasmi shaklee dijamin selamat. Setiap pembelian akan mengunakan perkhidmatan GDEX atau CITYLINK terus ke alamat yang anda berikan.

Cara 2 : Anda boleh menghubungi lin untuk mendapatkan konsultasi tentang  vitamin mana yang paling sesuai untuk anda serta anda juga akan mendapat tips-tips yang bersesuaian.

PM Facebook : azalin adeq
Like Page : Garage Supplement 
Call / whatsapp : 018-7765447
Blog : ummiazalin.blogspot.com
Email : ummiazalin@gmail.com


COD : UTM Skudai, Taman Universiti , Taman Teratai, Taman Sri Pulai, Taman Tun Aminah, Taman Pulai Jaya, Taman Pulai Emas, Kangkar Pulai dan kawasan sekitarnya.

Pengedar Shaklee Skudai
Pengedar Shaklee Tampoi
Pengedar Shaklee UTM
Pengedar Shaklee JB
Pengedar Shaklee Malaysia
Pengedar shaklee Kuala Lumpur

Wednesday, 8 November 2017

CARA MUDAH DAN CEPAT NAK HILANGKAN KULIT KERING

Dah sampai office, belek-belek hidung ternampak pulak kulit-kulit kering kat hidung ni. Nak tutup dengan apa pulak ni, nak tambah bedak nanti lagi buruk nampaknya. 

selamat ada herbal Blend , dengan sapuan nipis kulit yang kering nampak lebih lembab dan kulit-kulit tadi dah tak kelihatan. 

Alhamdulillah, sebab tu lah lin sentiasa membawa herbal blend ni kemana-mana. 






CARA ORDER HERBAL BLEND SEPANJANG MASA ADA 2 CARA

Cara 1 : Anda boleh terus klik ke HERBAL BLEND ini dan boleh membuat pembelian secara terus dengan mengunakan kad kredit atau kad debit, jangan risau laman web rasmi shaklee dijamin selamat. Setiap pembelian akan mengunakan perkhidmatan GDEX atau CITYLINK terus ke alamat yang anda berikan.

Cara 2 : Anda boleh menghubungi lin untuk mendapatkan konsultasi tentang  vitamin mana yang paling sesuai untuk anda serta anda juga akan mendapat tips-tips yang bersesuaian.

PM Facebook : azalin adeq
Like Page : Garage Supplement
Call / whatsapp : 018-7765447
Blog : ummiazalin.blogspot.com
Email : ummiazalin@gmail.com


COD : UTM Skudai, Taman Universiti , Taman Teratai, Taman Sri Pulai, Taman Tun Aminah, Taman Pulai Jaya, Taman Pulai Emas, Kangkar Pulai dan kawasan sekitarnya.

Pengedar Shaklee Skudai
Pengedar Shaklee Tampoi
Pengedar Shaklee UTM
Pengedar Shaklee JB
Pengedar Shaklee Malaysia
Pengedar shaklee Kuala Lumpur