Thursday, 21 June 2018

Cegah Gastrik dari Melarat

Assalamualikum, Cik Lin nak tanya ni u all suka tak minum minuman berasaskan soya ?

Bestkan bila minum soya yang sejuk-sejuk kan. Lagi Syok kalau ia tak berapa manis dan mudah je nak minum.

Kalau singgah mana-mana kedai Cik lin biasa amik soya kotak dari soya dalam botol sebab pada Cik Lin soya dalam botol tu lagi manis dan terlalu pekat rasanya .

Tapi untuk minum pagi Cik Lin kat office Cik Lin suka shake soya sendiri sebagai minuman pagi.

Cik Lin akan shake beberapa sudu ESP + Sesudu madu kelulut + 1 mug air kosong  . Goncang-goncang gitu je dah leh minum . Rasanya pun sedap dan tak meletak kat tekak.

Ni Cik Lin Share kebaikan soya kegemaran Cik Lin yang tak sama dengan soya-soya lain yang ada dalam pasaran .

KEISTIMEWAAN ESP SOYA 

1. Kacang soya yang digunakan beyond organic dan ia non-GMO ( non-Genetically Modified Organism) maknanya dari biji benih sampailah tempoh matang soya yang ditanam akan dibiarkan membesar secara semulajadi bukannya dipaksa membesar dan matang dalam tempoh yang cepat .

2. Proses membasuh biji-biji soya mengunakan air bukannya akohol seperti kebanyakan minuman soya

3.  ESP Shaklee diiktiraf seluruh dunia melalui kajian klinikal yang sangat komprehensif dengan memiliki kualiti protein yang bermutu tinggi.

4 . Produk yang mengandungi 9 “asid amino perlu” yang perlu diambil serentak serta ia amat diperlukan tubuh badan.

5. Paras GI ( Glisemik Indeks ) yang rendah iaitu 39 dan ia sesuai untuk mereka yang kencing manis

6. Membekalkan sumber tenaga segera pada kadar yang lama dan ia sangat sesuai untuk wanita hamil, mereka yang berpuasa dan yang terlalu sibuk .

Ini Cik Lin kongsikan beberapa testimoni-testimoni penguna ESP yang mana mereka sangat berpuas hati dan tidak menyesal mengamalkan ESP.



 STRECH MARK HILANG BEB ... 


PERUT KENYANG DAN SUSU MERIAH 


DAH TAK SAKIT GASTRIK LAGI 



Bagi anda yang ingin dapatkan ESP boleh hubungi Cik Lin seperti talian dibawah.


Azalin : 018-7765447 
Pengedar shaklee Skudai 


Bagi anda yang ingin tambah pendapatan, sedia untuk diajar dan belajar. Hubungi Cik Lin sekarang dan Cik Lin akan ajar anda bagai mana menambah pendapatan bersama Shaklee . 


Tuesday, 19 June 2018

Vitamin C Berlebihan Punca Cirit Birit

Kebanyakan buah-buahan yang ada kandungan vitamin C ia ada rasa masam-masam dan tergolong dalam kumpulan buah-buahan citrus .



Secara logiknya kalau kita makan buah yang masam dalam kuantiti yang banyak atau berterusan kemungkinan kita akan rasa sakit perut, cirit birit atau boleh gastrik kan. tapi kebanyakan buah-buah yang masam ada kandungan vitamin C yang sangat penting untuk kesihatan, kecantikan dan kesejahteraan.

Sebenarnya bukan buah citrus je ada vitamin c tetapi  dalam JAGUNG pun ada vitamin C tau, dan sebab itulah Shaklee memilih Jagung sebagai sumber Vitamin C nya.

KENAPA JAGUNG...

Vitamin C dalam jagung tidak mudah rosak, terhapus atau musnah walaupun dibakar, direbus ataupun dimasak.

Ketahanan sumber vitamin C dalam jagung, kebanyakan buah-buahan akan mudah hilang nutrisinya bila diproses tetapi shaklee memilih Jagung sebagai pilihan sumber vitamin C kerana nak pastikan yang kita pengguna tidak kerugian dan makan supplement yang sia-sia .

Buah-buahan citrus ada rasa masam yang menandakan ia mengandungi asid, makan buah yang ada kandungan asid secara berterusan atau dalam kuantiti yang banyak boleh buatkan kita gastrik, sakit perut dan mungkin juga cirit birit. Tetapi dengan Jagung ia tidak sama seperti buah-buahan citrus, maka takda lah sakit perut. 


Sekarang dah tau kan kenapa Vitamin C shaklee istimewa dan tidak sama dengan vitamin C yang lain.

Kandungan Vitamin C shaklee bersamaan dengan  7.5 biji buah limau. Banyakan kita kena makan 7.5 biji buah limau, mau pedih perut dibuatnya. Tetapi Vitamin C shaklee anda hanya perlu makan sebiji sahaja dan sama nilainya dengan 7.5 biji limau, pastu anda tidak akan sakit perut sebab ia dari sumber jagung.

PASTI MAHAL VITAMIN C SHAKLEE NI KAN

Eh mana ada mahalnya, meh kita kira sama-sama

Harga sebotol vitamin C : RM 97.50 
Kuantiti : 180 biji
Harga sebiji : RM0.55

ini harga retail atau harga jual. kalau kita jadi ahli harga sebotol vitamin C lebih rendah dari itu. Tak ruginya jadi ahli shaklee, silap hari bulan boleh dapat bonus aka duit tunai tau. Kesihatan dapat, duit pun dapat.

Oklah, jika anda inginkan Vitamin C Shaklee yang istimewa dari Jagung ni boleh whatsapp Cik Lin dan Jika anda berminat nak jadi ahli, berbisnes  pun jangan segan-segan whatsapp je bila-bila ye

Azalin : 018-7765447
Pengedar Shaklee Skudai, Pulai, UTM Skudai 




Monday, 18 June 2018

Kerap Sakit Kepala Petanda Anda Kekurangan Zat Besi

Zat Besi

Penting ke ?


Bila di sebut zat besi, kita tak melihatnya sepenting macam kalsim, Vitamin C atau lain-lain vitamin tapi tahukah anda kekurangan Zat Besi boleh memudaratkan kesihatan. Bagi wanita hamil yang ada masalah kekurangan zat besi boleh mengalami masalah Anemia atau lebih berat lagi bayi dalam kandungan boleh meninggal tanpa kita sedari .




Tanda-tanda anda kekurangan zat besi

1.SESAK NAFAS  walaupun melakukan pekerjaan ringan.

2. KULIT PUCAT ,  bukan setakat kulit je pucat tetapi warna lidah , kelopak dalam mata dan bibir juga kelihatan pucat

3. MUDAH LELAH DAN LESU,  kelesuan walaupun tidak melakukan apa-apa pekerjaan

4. KUKU RAPUH

5. RAMBUT BOTAK

6. KURANG TAHAN PADA SUHU PENGHAWA DINGIN

7. SERING SAKIT KEPALA

8. DEPRESI

Ini antara tanda-tanda anda mungkin kekurangan ZAT BESI @ IRON ,  Untuk pengesahan anda digalakkan melakukan pemeriksaan doktor di mana-mana badan kesihatan yang boleh memeriksaan tahap kesihatan anda . Sering sakit kepada juga menandakan anda mungkin kekurangan zat besi yang mana sangat penting untuk kestabilan Hemglobin yang membawa oksigen keseluruh tubh.

Untuk atasi masalah kekurangan zat besi anda boleh amalkan pemakanan makanan seperti sayur bayam, kekacang, tomato atau anda  boleh tambah dengan pengambilan makanan tambahan yang mengandungi zat besi bagi menampung keperluan zat besi harian anda. Terdapat pelbagai jenis makanan tambahan yang mengandungi zat besi tapi bagi Cik Lin VITALEA Iron Formula adalah terbaik  .  Secara ringkasnya Vitalea Iron Formula bukan hanya memiliki Zat Besi sahaja tetapi ia juga lengkap dengan pelbagai vitamin dan mineral lain yang sangat diperlukan badan.

Bagi merangsang penyerapan zat besi yang sempurna kita perlu juga mengambil bersama-sama dengan Vitamin C. Dengan pengambilan Vitalea Iron Formula kita telah mengambil zat besi dan vitamin C serentak. Senang kata kita tidak perlu membeli 2 jenis supplement tetapi dengan pengambilan vitalea ia telah lengkap .

mampu tingkatkan HB

Untuk maklumat lanjut berkaitan zat besi atau Vitalea anda boleh hubungi Cik Lin seperti maklumat seperti dibawah.

Azalin
018-7765447
Pengedar shaklee skudai

Sunday, 3 June 2018

Tips Kulit Wajah Sekata dan Berseri

Semua orang pastinya nak kulit wajah dan kulit badan yang sekata dan sihat kan. Tak kira lelaki atau perempuan. Tapi macam mana nak dapat kulit yang sekata dengan cara yang mudah dan simple 



Ok macam ni, Cik Lin ada beberapa cara macam mana nak bantu u all yang nak kulit sekata dan berseri.  

1. Minum Air secukupnya 

Bab minum air kosong ni memang sangat penting, ia bukan takat untuk kecantikan kulit je tetapi ia juga sangat penting untuk kesihatan kulit wajah kita. So pastikan anda minum air secukupnya untuk miliki kulit sekata 

2. Krim SPF 50

Pakai krim SPF 50 apa bila nasa keluar rumah atau terdedah kepada cahaya matahari . Pendedahkan kepada untraungu akan menyebabkan pigmen melamin pada kulit yang membawa kesan kulit tidak sekata, dan memudarkan impian kita untuk miliki kulit sekata 

3. Masker Buah Tomato

Anda boleh letak beberapa hirisan buah tomato di wajah dan biarkan jus nya meresap. Bila dan kering boleh dicuci dan dilap dengan tuala bersih 

4. Vitamin C

Amalkan pengambilan vitamin C setiap hari kerana Vitamin C akan membantu anda melindungi kulit dari dalam. Kulit yang sihat akan dapat dilihat dari pandangan mata. 

5. Protein 

Pengambilan Protein sangat penting tau, sebab protein sangat diperlukan sel dan sel-sel yang menerima protein yang secukupnya akan sihat, aktif dan bertenaga. Tapi apa kaitan sel-sel dengan kulit tak sekata? ok macam ni, kulit kita terhasil dari berjuta-juta sel. Cuba banyakkan sel-sel yang menghasilkan kulit kita sakit, rosak atau dan tua maka kuulit yang terhasil juga pasti kendur, bertompok-tompok dan  tidak berseri. 

Ini Cik Lin kongsikan tentang kepentingan Vitamin C dan Protein  untuk kulit sekata . 



ESP 

ESP shaklee mempunyai paras GI yang rendah dan ia sesuai untuk mereka yang ada masalah gula tingga dalam darah dan ia tidak mengemukan. Selain ada boleh memiliki wajah yang cantik , anda juga boleh miliki tubuh yang sihat, anjal dan bertenaga. ESP di hasilkan dari 30kg soya bermutu tinggi Non GMO yang mana ia dibasuh dengan air bukannya dengan alkohol seperti kebanyakan produk berasaskan soya . 

VITAMIN C SR

Vitamin C SR dihasilkan dari ekstrak JAGUNG yang mana kandungan vitamin C nya lebih tinggi. Sebiji Vitamin C SR menyamai 7.5 biji buah limau termasuk kulit. SR bermaksud Sustanced Release  yang mana pelepasanya berperingkat. So kiranya anda makan sekarang , vitamin C akan bertahan dalam darah beberapa jam . 

ini beberapa testimoni bukti hasil dan keberkesanan apabila amalkan ESp + Vitamin C 

cantik berseri
Kulit halus dan sekata 


kulit sekata
Sunburn hilang dan kulit sekata 

untuk memiliki kulit secantik dan sekata seperti ini boleh hubungi Cik Lin sekarang tau. Cik Lin akan ajar juga cara pengunaannya dan tips-tips lain juga . 

Hubungi Cik Lin di 
018-7765447
Pengedar Shaklee Skudai 



Thursday, 17 May 2018

Tips Cegah Dan Atasi Masalah Dehydrasi Atau Kekurangan Air


Dehydrasi semasa berpuasa boleh terjadi jika kita kurang minum atau banyak kehilangan cecair dalam badan tetapi  bukanlah ia alasan untuk kita tidak berpuasa . 

Sebenarnya kita boleh elakkan diri dari dehydrasi dengan cara minum air secukupnya selepas berbuka. Tapi jangan lah pula kita minum sekali gus 8 gelas air tetapi kita minum  secara berperingkat. Macam setiap jam segelas air. Kita juga boleh tambah pengambilan minuman isotonik bagi membantu kestabilan cecair dalam badan. 

Persoalannya air isotonik yang mana paling baik untuk kesihatan kita. 

Minuman isotonik terbaik adalah PERFORMANCE DRINK sebab ia tidak mengandungi karbonat atau gas, tidak mengandungi kandungan  gula yang tinggi. 




Kebaikan Performance Drink 

1. Mengandungi imbangan elektrolit yang sempurna untuk membantu mencegah dehydration, seperti fungsi minuman isotonik.

2. Ia membekalkan 3 jenis karbohidrat bagi tenaga dan stamina dan meningkatan daya ketahanan badan.

3. Mengekalkan paras gula  dalam darah dan penting untuk mempercepatkan proses penyembuhan akibat kecederaan otot.

4. Ia mengandungi formula karbohidrat unik Shaklee iaitu opticarb yang membekalkan tenaga serta merta. Opticarb ialah rangkaian karbohidrat yang memberikan kita tenaga berterusan tanpa menganggu kestabilan gula dalam darah.

5. Ia bukan saja untuk ibu menyusu/mengandung semasa berpuasa, tapi sesuai untuk semua, terutama yang kerja di tengah panas. Budak2 demam pun elok amik ni sebab biasa la budak2 bila dah demam tak selera makan minum. Ia boleh tolong cegah dehydration tu.

6. Mengimbangi metabolisma badan untuk kekal cergas sepanjang hari.

Siapa yang perlukan Performance drink 

1. Mereka yang aktif bersukan
2. Mereka yang berpuasa ( boleh di ambil semasa bersahur & berbuka)
3. Ibu yang menyusu
4. Ibu hamil yang mengalami mabuk atau morning sickness.
5. Mereka yang kurang air dalam badan
6. Mereka yang kerap sakit kepala
7. Ketika deman atau ada tanda-tanda nak demam

Performance drink berperisa orange ringan yang mana rasanya tidak melekat pada tekak. Macam sekarang Mei 2018, ada promosi setiap pembelian 2 canister  Performance Drink kita layak dapat 10% diskaun. 



Anda boleh hubungi lin untuk dapatkan performance drink  atau apa jua produk shaklee ye. Caranya whatsapp lin atau call di nombor seperti dibawah

Azalin : 018-7765447
Link whatsapp : http://wasap.my/60187765447