Wednesday, 16 August 2017

TINGKATKAN TAHAP KESUBURAN DENGAN PENGAMBILAN SUPPLEMENT YANG BERSESUAIAN

Orang kata kita ni kena berusaha untuk dapatkan sesuatu. Masa juga untuk dapatkan cahaya mata. Usaha, Doa dan tawakal tu penting. Pengambilan makanan tambahan yang terbukti selamat dan bagus juga mampu membantu anda untuk kekal sihat, cergas dan bertenaga serta ia juga mampu membantu anda untuk tingkatkan lagi kadar kesuburan anda suami isteri.

Anda boleh baca macam mana perkongsian ini yang asalnya hamil beberapa 12 minggu, berlaku pula keguguran. berkat kesabaran, doa, usaha serta tawakal akhirnya beliau selamat hamil dan telah melahirkan cahayamata lelaki yang sihat lagi comel.

[HAMIL ANAK PERTAMA SELEPAS DUA BULAN AMALKAN SUPPLEMEN SHAKLEE]

Seperti pasangan suami isteri yang lain, kehadiran zuriat adalah sangat dinanti-nantikan selepas berkahwin. Begitu juga dengan saya, Noor Hasyimah, dan suami, Mohd Syarikin.

Kami bernikah pada Disember 2011. 3 tahun kami menanti, sebelum dikurniakan anak pertama kami. Macam-macam dugaan kami lalui dan tempuhi bersama. Pelbagai usaha kami lakukan supaya saya dapat hamil. Semoga perkongsian kami ini dapat memberi inspirasi dan motivasi serta semangat pada mereka yang sedang berusaha untuk hamil seperti kami dahulu.
Ini cerita kami.

Sebenarnya di awal usia pernikahan kami, saya disahkan hamil. Iaitu seawal bulan kedua pernikahan. Seperti pasangan lain, kami tidak menyangka sebegini cepat saya akan hamil. Namun bersyukur dan gembira dengan amanah yang Allah berikan ini. Saya tidak mengalami sebarang morning sickness. Tidak muntah-muntah, loya. Tiada masalah masa tu. 

Namun, apabila masuk minggu ke-8, saya mengalami masalah discharge. Saya terus rujuk ke salah satu klinik swasta disini. Doctor scan dan masa tu heartbeat janin sudah pun mula kelihatan. Alhamdulillah, tiada masalah lain masa tu. .
Doctor kata, discharge adalah masalah biasa. Doctor berikan ubat untuk menguatkan rahim. Saya makan, namun perancangan Allah Maha Hebat. Di saat usia kandungan hampir mencecah 12 minggu, saya bleeding. Kali ini saya terus ke hospital pakar. Apabila scan, doctor sahkan janin dah tak ada dan saya mengalami miscarriage. Ukuran janin di dalam rahim saya tidak seperti 12 minggu. Ukurannya seperti 8 minggu sahaja. Lalu kami membuat keputusan untuk “cuci” (DnC). 

Kami redha dengan ketiadaan rezeki untuk kali ini. Sedih, memang sedih. Tapi kami redha dan teruskan usaha. Sahabat saya memperkenalkan saya dengan product Shaklee. Pada asalnya sukar juga untuk saya percaya sebab saya berfikir, “bagaimana ubat ni boleh buat saya hamil? Hamil kan kuasa Allah?”. Namun, saya tetap mencuba. Bermula dengan saya sendiri, pada tahun 2012. Saya amalkan ESP, Vitalea, Vitamin C, B Complex, GLA Complex.



Bila hati tidak yakin, bila hati tidak bersungguh-sungguh, maka saya pun seakan endah tak endah saja mengamalkan supplement Shaklee. Saya culas, saya selalu skip (tak consistent). Selama 2 tahun lebih saya ikhtiar mengamalkan supplement Shaklee seperti itu, selain dari ikhtiar yang lain.

Apabila usia pernikahan kami mencecah hampir 2 tahun, kami bercadang untuk merujuk pakar. Pelbagai pemeriksaan kami lakukan. Doctor periksa ovum saya, tube saya, rahim saya. Doctor juga periksa keadaan sperma suami saya. Apabila keputusan keluar, doctor kata kami tiada masalah serius. Justeru, doctor menyarankan kami mengamalkan vitamin. Doctor menerangkan bagaimana vitamin tu bertindak, terutama untuk suami. Doctor menyarankan Vitamin E dan Zinc untuk suami, asid folic dan protein untuk saya. 

Menurut doctor, ovum dan sperma memerlukan nutrisi secukupnya supaya dapat berfungsi dengan baik. Contohnya Vitamin E yang dapat membantu menyokong pengeluaran sperma dan mencegah kerosakan sperma. Dan isteri perlu cukup nutrisi protein supaya rahim kuat dan sel juga sihat. Apabila nutrisi mencukupi, barulah senang untuk ovum dan sperma dapat disenyawakan.

Maka kami pun bertambah yakin dan tekad. Kami consistent amalkan supplement Shaklee, tidak seperti sebelum ini. Kami tak culas. Hari-hari saya ingatkan suami untuk makan supplement. Masa tu ada lagi Zinc Complex. Suami amalkan Vita-E Complex dan Zinc Complex Shaklee. Saya meneruskan supplement saya sebelum ini (ESP, Vitalea, Vitamin C, B Complex, dan GLA Complex). 

Kali ini kami yakin, kami faham bagaimana supplement membantu mereka yang inginkan zuriat. Saya juga menggunakan ovulation kit untuk mengetahui bila waktu subur saya. Ini kerana doctor juga ada menerangkan bahawa tempoh kesuburan wanita hanyalah 24 jam. Jadi, kemungkinan untuk persenyawaan berlaku pada masa itu adalah lebih tinggi. 

Alhamdulillah, selepas 2 bulan berusaha (tahun 2014), saya disahkan hamil anak pertama kami. Semasa kehamilan, saya tidak mengalami sebarang masalah. Alhamdulillah, semuanya berjalan dengan lancar. Dan tanggal 28 Februari 2015, lahirlah Muhammad Syafi Aisy, putera sulung kami. Dilahirkan dengan berat 3.68 kg (subhanallah…), secara normal. 

Dan dengan izin Allah jua, tidak lama selepas itu, saya disahkan hamil anak kedua kami. Nur Syafaa Ayra, nama diberi untuk puteri kami. Dilahirkan pada Hari Raya Haji 1437H, 12 September 2016. Seberat 2.99 kg, juga secara normal.

Kami bersyukur dengan nikmat Allah berikan ini. Allah uji kami di awal usia pernikahan kami. Namun kami tak pernah putus semangat dan terus berusaha. Saya pernah je menangis bila dapat tahu kawan saya hamil, padahal mereka kahwin selepas saya. Namun masa tu, cepat-cepat saya solat dan berdoa, moga Allah menjaga kandungan kawan saya, dan jangan biarkan mereka merasakan pengalaman seperti saya. Memang benar, apabila kita mendoakan orang lain, in shaa Allah, Allah berikan yang terbaik untuk kita.
.
Sahabat-sahabat semua yang sedang mengalami apa yang pernah saya alami sebelum ini, nasihat saya hanya satu. Sabar. Allah memberikan ganjaran kepada mereka yang bersabar. Yakinlah akan ada hikmah menanti. Nikmatilah kegembiraan bersama pasangan anda. Teruskan usaha, teruskan berdoa. Banyakkan bersedekah, mengeluarkan zakat. In shaa Allah, Allah pasti makbulkan doa anda.

Dan sebagai ikhtiar, cubalah amalkan supplement Shaklee secara consistent (makan hari-hari, jangan miss). Pastikan anda yakin dan jangan ragu-ragu. Teruskan momentum positif. In shaa Allah, rezeki itu milik anda.

SUPERMOM SHAKLEE STORY MUSIM KE 4

TESTIMONI 4 : SHIMA ZAINAL

Dapatkan produk shaklee dan konsultasi secara percuma dan insya Allah terbaik dari Cik Lin




PM Facebook : azalin adeq
Like Page : Garage Supplement 
Call / whatsapp : 018-7765447
Blog : ummiazalin.blogspot.com
Email : ummiazalin@gmail.com


COD : UTM Skudai, Taman Universiti , Taman Teratai, Taman Sri Pulai, Taman Tun Aminah, Taman Pulai Jaya, Taman Pulai Emas, Kangkar Pulai dan kawasan sekitarnya.

Pengedar Shaklee Skudai
Pengedar Shaklee Tampoi
Pengedar Shaklee UTM
Pengedar Shaklee JB
Pengedar Shaklee Malaysia

Pengedar shaklee Kuala Lumpur

Thursday, 27 July 2017

HINDARI DEHIDRASI DENGAN MINUMAN ISOTONIK PERFORMANCE DRINK

Assalamualaikum, salam sejahtera

Saat lin tulis ni, cuaca kat area Skudai, Johor Bahru ni tersangat lah panas. Kalau kita jemur baju pukul  4 petang  pun pakaian boleh kering dengan  syarat bukan sweater atau toto lah di jemurnya .
Sebab tu lah sekarang Lin akan pastikan yang kat rumah ada cukup air masak dan lin serta anak-anak akan minum air secukupnya . Air-Air manis memang kita orang kurangkan  sebab dia akan buat kami jadi lebih cepat haus dan  letih.

Selain air masak kosong , Lin juga akan pastikan yang Lin juga minum Performance Drink.  Secara ringkasnya Performance Drink ini adalah air Isotonik yang akan membantu tubuh badan kita mengimbangi cecair dalam badan bagi mengelakkan dehidrasi atau kekurangan air. Ia juga bagus diminum bila-bila masa terutamanya kita kita bersenam, selepas bersenam atau sekiranya kita banyak terdedah kepada panas mentari.

Macam-mana cara nak bancuh performance Drink ini. Lin suka minum sesuatu yang original sama macam lin minum ESP.

Cara bancuhan performance Drink versi Lin
1. 1 Sudu Performance Drink
2. 1 Gelas air suam
Pastu kacau atau shake sehingga semua serbuk Performanc Drink larut. Mudahkan.



Ini rupa bancuhan Performance Drink lin, walaupun cawan yang lin gunakan tidak cantik tapi khasiatnya tetap marvellous.

Macam mana nak order performance Drink ini, anda ada beberapa pilihan
1. Shopping online sendiri.
Click ikon di bawah ni, dan akan akan terus membuat pembelian terus ke laman web shaklee

https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=b1eb96657b983d6e9c04bca5b975d374


** untuk consultation boleh whatsapp Lin ye 018-7765447

2. Hubungi lin untuk tujuan pembelian dan consultation
**Barangan akan sampai kepada adalah mungkin secara COD atau pos. Pilihan cara penghantaran mengikut jarak lokasi dan persetujuan bersama

Sekiranya anda secara tercari-cari pendapatan tambahan atau ingin mencabar diri dalam bidang perniagaan , perniagaan bersama shaklee adalah antara perniagaan yang boleh merubah keadaan kewangan anda ke tahap yang lebih baik dan memuaskan.

Anda boleh menghubungi lin di talian 018-7765447 untuk keterangan lanjut atau pendaftaran sebagai ahli.

Thursday, 8 June 2017

PENTINGNYA PENGAMBILAN SUPPLEMENT ADALAH UNTUK MENINGKATKAN KESIHATAN BUKANNYA MEMUDARATKAN

Assalamualaikum, sihat semua.

Sejak kenal shaklee Cik Lin kenal juga macam-macam penyakit. Bell's Pasly, Stroke semua penyakit ni ada kaitan dengan sarafkan. Masalah saraf ni tak kira muda ke tua boleh alami kan. Cik Lin dulu pernah gak ada masalah saraf tapi ia lebih carple tunner. Cik Lin amalkan beberapa vitamin termasuklah vivix



Kalau kita ada masalah berkaitan saraf yang abaikan tapi ambil serius sebab ia boleh mendatangkan pelbagai masalah lain. Tindakan pasti anak mak cik seperti dalam testimoni dibawah membantu maknya kembali sihat dan cergas walaupun diperingkat awal ada tanda-tanda stroke.


[KESIHATAN IBU SEMAKIN MENINGKAT SELEPAS AMALKAN VIVIX SHAKLEE]

Pada 1 September 2016 kami sekeluarga dilanda kebimbangan apa bila mak saya tidak sihat. Mak tiba-tiba jadi lemah sebelah badan sebelah kiri. Berjalan pun seret kakinya. Hati mana yang tak risau. Macam-macam benda difikirkan.

Pada keesokan hari adik bawa mak jumpa doktor. Alhamdulillah tidak serius. Mula-mulanya mak ada bagi tahu jari manis sebelah kirinya tak boleh dibengkok. Ingat biasa-biasa je lah. Rupanya dia melibatkan sarafnya melekat. Bila dah jumpa doktor jadi kita tahulah kan apa sebabnya.

Saya yang duduk di Gopeng ni bergegas pergi branch Ipoh pergi beli sebotol Vivix. Tak fikir lain dah. Nak mak sihat. Terus hantar kat mak. Disamping itu kami hantar mak berurut 3 hari berturut -turut untuk membetulkan urat-urat yang bermasalah.



Alhamdulillah selepas 2 minggu mak dah nampak cergas. Muka yang sebelum ni nampak mcm turun pipinya dah kembali asal balik dan yang seronok nya mak dapat pergi berjalan-jalan ke Pulau Pinang.

Selepas kejadian tu saya usaha untuk bagi mak konsisten minum Vivix. Alhamdulillah hari ini jari mak dah boleh lipat sepenuhnya tanpa sebarang pembedahan dan cucuk seperti yang disarankan doktor.

Hari ini mak punya muka merah pink je,ceria dan cergas. Mak ni pantang sihat suka lah dia berkemas di tepi rumah sambil membelai pokok-pokok bunganya.

Terima kasih Vivix, terima kasih Shaklee. Alhamdulillah.

SUPERMOM SHAKLEE STORY MUSIM KE 3
TESTIMONI 8 : A'BIDATUL MU'TADILLAH MOTOLANI

Untuk lebih maklumat tentang vivix boleh click link ni ye VIVIX

Dapatkan produk shaklee dan konsultasi secara percuma dan insya Allah terbaik dari Cik Lin



PM Facebook : azalin adeq
Like Page : Garage Supplement 
Call / whatsapp : 018-7765447
Blog : ummiazalin.blogspot.com
Email : ummiazalin@gmail.com


COD : UTM Skudai, Taman Universiti , Taman Teratai, Taman Sri Pulai, Taman Tun Aminah, Taman Pulai Jaya, Taman Pulai Emas, Kangkar Pulai dan kawasan sekitarnya.

Pengedar Shaklee Skudai
Pengedar Shaklee Tampoi
Pengedar Shaklee UTM
Pengedar Shaklee JB
Pengedar Shaklee Malaysia
Pengedar shaklee Kuala Lumpur

Wednesday, 7 June 2017

PANDANG REMEH DENGAN ASID FOLIC BOLEH MENJADI PUNCA KEPADA MASALAH SPINA BIFINA BAYI DALAM KANDUNGAN

Bila sebut  B Complex kita pandang remeh je kan, betul tak. Sama juga dengan asid  folic, kita pandang ia vitamin biasa Yang wanita hamil makan . pastu kita ni yang hamil pun tak pernah ambil tau kenapa kena makan asid  folic, kalau tak makan apa kesannya pada kita Dan bayi dalam kandungan. Dulu masa Lin mengandungan Anak sulung Dan ke dua Lin pun selalu skip asid  folic, sebab baunya tak sedap. Tak terdetik pun perasaan bersalah atau risaukan risikonya. 

Macam mana nak risau, kita tak diberitahu pun apa fungsi asid  folic tu pun. Yang kita tau klinik bagi Dan asid  folic bagus untuk wanita hamil. Hari ni Lin nak bawa kita semua fikir Dan fahami betapa pentingnya asid  folic Dan risiko kekurangannya boleh kekal seumur hidup Anak kita. 

Asid  folic adalah vitamin dari kumpulan vitamin b yang mana dia Ade jenis vitamin larut air. Nama pun vitamin larut air, ia mudah hilang dari dalam badan Dan akan keluar jika terlebih pengambilannya. Jadi jangan risau jika makan asid  folic setiap hari. 

Asid  folic perlu di ambil bermula dari kita merancang untuk hamil bukan untuk meningkatan kesuburan tetapi bagi memastikan asid  folic ada semasa persenyawaan berlaku. Asid  folic sangat penting bermula dari pensenyawaan sehingga minggu ke 12. Pada masa ini  sistem saraf Dan otak bayi sedang berkembang pesat. Kekurangan asid  folic boleh menyebabkan selaput pelindung yang melindungi saraf tunjang tidak dapat menutup dengan sempurna. Jika penutupan tidak sempurna maka akan berlakunya spina bifina. 

Spina bifina? 

Macam yang Lin katakan tadi Spina bifida berlaku apabila pelindung yang melitupi saraf tunjang bayi tidak tertutup dengan sempurna. Ini boleh menyebabkan kerosakan saraf kekal. 

Ini  contoh spina bifina.



Berapa asid  folic yang perlu diambil semasa hamil. Kita dinasihatkan mengambil 400 mikrogram (mcg) setiap hari sebaik sahaja kita merancang untuk hamil. Bagi Ibu yang mempunyai  anak  yang mempunyai masalah kecacatan tiub neural, ia perlu mengambil asid  folic yang lebih tinggi kerana risiko kehamilan akan datang menghadapi masalah yang sama adalah tinggi.

Jika kita merancang untuk hamil, ambillah asid  folic dari sekarang demi kebaikan Anak yang bakal ada dalam rahim kita. Wahai para  suami, ayah, mak atau keluarga ingatkan ahli keluarga kita yang bakal atau sedang hamil,  makanlah asid  folic sebagai persediaan. 



Anda boleh ambil set kehamilan lengkap demi memenuhi keperluan nutrisi IBU Dan Anak. Insya Allah Anak yang bakal lahir sihat Dan IBU yang mengandung kan juga sihat sepanjang kehamilan. 

Untuk memiliki set kehamilan INI atau ingin info yang lebih lanjut boleh hubungi Lin ye.


Dapatkan produk shaklee dan konsultasi secara percuma dan insya Allah terbaik dari Cik Lin



PM Facebook : azalin adeq
Like Page : Garage Supplement 
Call / whatsapp : 018-7765447
Blog : ummiazalin.blogspot.com
Email : ummiazalin@gmail.com


COD : UTM Skudai, Taman Universiti , Taman Teratai, Taman Sri Pulai, Taman Tun Aminah, Taman Pulai Jaya, Taman Pulai Emas, Kangkar Pulai dan kawasan sekitarnya.

Pengedar Shaklee Skudai
Pengedar Shaklee Tampoi
Pengedar Shaklee UTM
Pengedar Shaklee JB
Pengedar Shaklee Malaysia
Pengedar shaklee Kuala Lumpur

Tuesday, 6 June 2017

BERJAYA BANYAKKAN SUSU IBU DENGAN MINUMAN BERPROTEIN TINGGI

Assalamualaikum semua, sihat semua. Hati ibu ni akan lebih terasa sihat, gembira apabila melihat putera atau puterinya juga sihat kan. Memiliki cahayamata dan memasang niat untuk menyusukan sepenuhnya susu ibu akan merangsang kekuatan dan kesungguhan menghadapi segala rintangan dengan tabah.



bukan semua mampu menyusukan anak sepenuhnya sehingga berusia 2 tahun. kadang kala production kita menurun tanpa kita sedar. Penghasilan susu ibu ada kaitannya dengan "demand & supply" . Selain itu corak pemakanan dan aturan pengepaman juga ada kaitan dengan penghasilan susu. Pengambilan makanan tambahan juga antara 1 tips untuk merangsang penghasilan susu ibu.


[BERJAYA SUSUKAN ANAK SEHINGGA 2 TAHUN SELEPAS AMALKAN SUPPLEMEN SHAKLEE]

Assalamualaikum W.B.T. Nama saya Nur Farah Liza Ramli dan berumur 38 tahun. Saya menetap di Banting dan mempunyai 3 orang dan berkerja di bahagian Teknologi dan Maklumat.

Saya menghadapi masalah kekurangan susu ketika anak saya berumur 1 tahun 6 bulan. Pelbagai simptom-simptom dan gejala susu semakin menyusut telah saya hadapi. Rakan saya, Fatimah Azzahra Ismail, telah mencadangkan kepada saya supaya minum MealShakes dan ESP Shaklee secara konsisten. Beliau berasa simpati terhadap saya kerana saya berhasrat untuk menyusukan anak sehingga umur 2 tahun namun anak baru menjengah umur 1 tahun susu badan saya sudah menyusut.
.



Sya juga mendengar banyak pendapat dari ramai orang bahawa ESP Shaklee merupakan supplemen Shaklee yang sangat bagus untuk ibu yang sedang menyusukan anak. Saya mengamalkan 1 sudu Mealshakes dan 2 sudu ESP pada waktu pagi manakala pada waktu malam pula saya cuma mengambil 1 sudu ESP sahaja.

Selepas mengambil MealShakes dan ESP secara konsisten selama 6 bulan, saya lihat bayi saya selalu kenyang dan saya sendiri puas menyusukannya. Alhamdulillah, kini anak saya dapat menyusu badan sehingga 2 tahun.

Saranan saya kepada ibu-ibu yang mempunyai masalah seperti saya, ambillah MealShakes dan ESP secara konsisten. Saya berasa sangat gembira dan berbesar hati kerana menjumpai produk hebat Shaklee. Terima kasih Shaklee.

SUPERMOM SHAKLEE STORY MUSIM KE 3
TESTIMONI 48: NUR FARAH LIZA RAMLI

Jadi mommies sekalian jangan berduka jika production susu berkurangan, tapi hadapi dengan tenang dan punca dan jalan penyelesaiannya. Mommies boleh hubungi Cik Lin untuk keterangan lebih lanjut tentang ESp dan MEalshakes ni ye.

Dapatkan produk shaklee dan konsultasi secara percuma dan insya Allah terbaik dari Cik Lin



PM Facebook : azalin adeq 
Like Page : Garage Supplement
Call / whatsapp : 018-7765447
Blog : ummiazalin.blogspot.com
Email : ummiazalin@gmail.com


COD : UTM Skudai, Taman Universiti , Taman Teratai, Taman Sri Pulai, Taman Tun Aminah, Taman Pulai Jaya, Taman Pulai Emas, Kangkar Pulai dan kawasan sekitarnya.

Pengedar Shaklee Skudai
Pengedar Shaklee Tampoi
Pengedar Shaklee UTM
Pengedar Shaklee JB
Pengedar Shaklee Malaysia
Pengedar shaklee Kuala Lumpur