Sunday, 18 February 2018

PENJUAL SHAKLEE AKTIF UNTUK KAWASAN SKUDAI,PULAI, TAMAN TUN AMINAH







Sayalah pengedar shaklee skudai dan kawasan sekitarnya

Cik lin selalu dapat whatsapp, pm atau call dari prospek yang minta COD atau Cash On Delivery.  Sebenarnya kekadang customer ni takut nak transfer duit dekat orang yang tidak dikenali , sebab sekarang banyak kes peniaga online tipu dan tidak amanah.

Cik Lin sangat memahami keadaan ini, sebab tu lah bagi anda yang berada di kawasan skudai macam Taman Universiti, Kawasan Pulai dan Taman Tun Aminah insya Allah Cik Lin boleh je hantar terus kepada anda.

Tapi macam mana pulak dengan customer Cik Lin yang jauh,

 Jangan risau  Jangan takut.

Cik Lin dah menjadi pengedar Shaklee sejak tahun 2013 lagi, maknanya sekarang tahun 2018 dah masuk tahun ke 5 Cik Lin adalah pengedar shaklee. Tak sanggup rasanya CikLin nak rosakkan nama baik Bisnes dengan menipu customer Cik Lin.

Zaman Sekarang kalau sekali CIk Lin tipu, boleh viral seluruh dunia tau.  Rosak bisnes, Rosak nama nak buat apa kan.

Ok bagi yang sedang mencari dealer shaklee , pilih lah cik lin . Cik Lin tidak akan menipu, mengenepikan dan mengabaikan  anda sebab kerana anda lah bisnes Cik Lin berkembang dan maju.
Macam Mana nak contact cik lin

Ada boleh whatsapp, pm bila-bila masa dan insya Allah Cik Lin akan jawab secepat mungkin. Kalau nak call pun boleh tetapi Cik Lin akan jawab jika keadaan mengizinkan. Cik Lin seorang pekerja dan ibu kepada sebuah rumahtangga.



Cik Lin aka AZALIN ADZHAR
Id : 915516
No. telefon : 018-7765447

Tuesday, 13 February 2018

PUNCA TERJADINYA KEBAS TANGAN DAN CARA MENGATASINYA



Assalamualikum

Anda pernah kebas-kebas tangan? pernah tak rasa kebas-kebas bila bangun tidur. Perlu ke kita risau bila tangan kita kebas-kebas.

Ok ni Cik Lin kongsikan beberapa punca kepada "kebas-kebas". 

Tanda/Simptom kepada terjadinya kebas tangan ( Sindrom CArpal Tunnel)

1.Kebas pada bahagian tangan, ibu jari, jari telunjuk, jari hantu dan jari manis TETAPI tidak pada jari kelingkeng

2. Rasa kebas lebih terasa semasa sedang memandu, membanca surat khabar, memegang jarum dan semasa bangun dari tidur 

3. Rasa sakit pada pegelangan tangan sehingga ke bahu .

4. kekuatan tangan mulai berkurang dan tidak mampu memegang benda dalam tempoh yang lama .

Punca Kebas Tangan 

1. Pengunaan tangan yang berlebihan seperti menaip, menjahit dalam tempoh yang lama 

2. Mengangkat benda berat berulang kali seperti mereka yang kerja di bahagian jentera berat 

3.Gangguan hormon contoh diabetes, tiroid, menopaus

4. Kecederaan kepada pegelangan tangan 

5. Jantina, golongan wanita lebih kerap mengalami masalah kebas berbanding lelaki 

6. Kekurangan vitamin B12 dalam badan.

Cara/rawatan/langkah untuk atasi masalah kebas tangan.

1. Dapatkan rawatan Doktor

2. Lakukan senaman tangan 
** anda boleh saksikan video dibawah 




3. Amalkan gaya hidup sihat 

4. Amalkan pengambilan Vitamin B secara berkala.

Pernah rasa kebas, doktor nasihatkan jangan memandang rendah pada masalah kebas tangan ini sebab kebas tangan ada kaitan dengan saraf . saraf pulak adalah 1 perkara yang komplek dalam badan dan jika ia bermasalah ia akan membawa pelbagai masalah yang lebih besar.

Untuk lebih info boleh hubungi cik lin dan anda layak menerima konsultation percuma.

Cik Lin
018-7765447
Pengedar Shaklee Skudai 






Sunday, 11 February 2018

MAKANAN UNTUK MEMPERCEPATKAN PROSES PENCANTUMAN TULANG PATAH.



baru-baru ni adik Cik Lin patah tulang jari kaki, puncanya sebab jatuh . Entah tak tau macam mana boleh pulak patah jari kakinya. Ramai kata kalau jari kaki yang patah proses pencantumanya mengambil masa yang lebih lama. 

Adik Cik Lin cuti lebih kurang 2 bulan , itu pun entah berapa kali p Hospital x ray. So sebab tu lah kita ni kena sentiasa jaga tulang kita jang mereput dan mudah patah. Cik Lin tak kata mereka yang patah tulang tu ada masalah tulang reput tau tapi mereka yang reput tulang lagi mudah patah lah kan tulangnya .

Untuk cepatkan pencantuman tulang kita kenalah makan makanan yang boleh merangsang pertumbuhan sel tulang yang baru kan.  Antara supplement yang sesuai dimakan untuk merangsang pertumbuhan tulang adalah 

ESP 

ESP adalah protien soya yang Non GMO yang boleh membantu pertumbuhan sel-sel baru yang sihat. Tulang kita pun terbentuk dari gabungan sel-sel kan. jadinya Protien sangat penting bagi tujuan pencantuman tulang 

Kalsium

Istimewanya kalsium Shaklee ada sekali dengan Magnesium dan Vitamin D. Dengan kehadiran Magnesium dan Vitamin D boleh merangsang penyerapan yang maksimum ke dalam tulang, Kan tulang patah so kalsium wajib lah amik ye. Barulah cepat tulang tu bercantum 




Vitamin B 

Peranan Vitamin B ni pula ia boleh meredakan ketegangan saraf dan boleh mengurangkan tekanan kepada saraf. Memang lah yang patah tu tulang tetapi kat sekeliling tulang pun ada saraf kan.

Omega Guard 

Minyak ikan atau Omega Guard ,  ni boleh bantu dalam mengurangkan keradangan atau bengkak di kawasan tulang yang patah. Mungkin tulang kita patah disebabkan jatuh, pastu ada kawasan yang bengkak dan sakit kan. Di sinilah omega memainkan peranannya. Bila keradangan dan bengkak cepat surut takdelah ia menjadi penambah kesakitan kepada mereka yang patah tulang. 

TAMBAHAN

Vitamin C SR

Kenapa vitamin C, bagi kes-kes yang ada luka yang berpunca dari tulang patah bolrh tambah dengan vitamin C bagi cepatkan proses penyembuhan luka luar dan dalam.




Ini video Cik Lin

Bagi anda yang perlukan set ini boleh hubungi cik lin untuk maklumat lanjut dan konsultasi. 

Cik lin
018-7765447
pengedar Shaklee Skudai

Tuesday, 6 February 2018

MAKANAN TAMBAHAN BANTU HILANGKAN MASALAH MIGRAIN




Bila sakit kepala semua benda tak boleh di buat, kekadang sakit kepala ni disertakan juga dengan rasa mual dan melayang-layang.

Bila dah kerapa sangat sakit tu yang membawa kita kepada doktor kan. Pernah tak bila kita sakit kepala doktor tanya

Sakit kat area mana,  depan ke   sebelah kepala je ke atau di area mata. Kawasan sakit tu juga boleh menjadi pertunjuk kepada masalah yang kita hadapi. So kalau kita sakit di sebelah kepala je tu pertanda kita ada masalah migrain.

Kekadang muak kan asyik makan doktor je kan, nak juga kita try usaha dengan cara lain. Antara yang kita boleh usahakan adalah dengan pengambilan supplement yang bersesuaian. 




Supplement yang sesuai di amalkan oleh mereka yang ada masalah migrain atau kerap sakit kepala adalah

B COMPLEX 

Adalah vitamin khas untuk saraf yang mana boleh membantu dalah kesihatan saraf, meredakan sakit kepala . tekanan , kemurungan .

OSTEMATRIX

Ostematrix boleh jadi penenang kepada saraf yang sedang stress , mengalakan tidur yang tenang dan selesa serta ia juga boleh menstabilakan tekanan darah. 

Nak try hilangkan masalah migrain dengan Shaklee,

Ok Macam ni, U All boleh whtasapp Cik Lin di talian seperti di bawah dan anda layak menerima konsultation secara percuma dari Cik Lin.

Cik Lin
018-7765447
Revive & Reward Founder




Monday, 5 February 2018

TIPS SENANG BUANG AIR BESAR DAN TIDAK SEMBELIT LAGI

Kerana susah nak berak , kepala pun naik pening. 

Masalah betul lah bila membuang seminggu sekali ni

Adoi perut ni sakit lah pulak, masalahnya mesti sembelit 

Sapa ada masalah seperti di atas. Seksa kan kalau ada masalah dalam bab-bab nak membuang air besar atau dalam Bahasa senang “Berak”.

Masalah berak seminggu hanya beberapa kali,  Masalah sembelit ketika berak sebenarnya membawa kepada punca kepada BUASIR.

Ok, kat sini Cik Lin kongsikan salah satu cara untuk kita boleh lakukan bagi mengelakkan dan mengurangkan masalah “susah berak”

1. Kenalah banyakkan makan makanan tinggi serat macam buah-buahan

2. Minum air kosong secukupnya 

3. Jangan tahan jika perut dah bagi signal nak ke tandas

4. Boleh makan supplement untuk senangkan berak.

Pada Cik Lin ada beberapa yang sangat membantu untuk mereka yang ada masalah susah berak.

Herb lax 

Herb Lax adalah 1 supplement yang megandungi beberapa tumbuhan yang telah digunakan secara tradisional untuk mengatasi masalah sembelit atau susah berak

TESTIMONI PENGUNA HERB LAX 



Ostematrix

Secara amnya ostematrix adalah kalsium tetapi ostematrix juga mengandungi magnesium dan vitamin D yang boleh membantu melembutkan najis. Secara tidak langsung pengambilan ostematrix secara konsisten boleh mengatasi masalah sembelit.

INI DIA RUPA OSTEMATRIX 





BOLEH TAK ORANG MENGANDUNG MAKAN

JAWAPANNYA BOLEH. 

Ostematrix sangat sesuai diambil orang meraka yang hamil sebab ia juga boleh bantu mengatasi masalah cramp kaki, membekalkan kalsium untuk perkembangan tulang bayi dan menguatkan tulang dan otot si ibu. 

Macam mana nak hubungi Cik Lin

Ok macam ni,boleh whatsapp atau call cik lin di talian seperti dibawah. Lepas pembelian Cik Lin akan ajar cara makan dan pantau perkembangan u all dari masa ke semasa . 

Kalau u all nak buat bisnes dengan Cik lin pun boleh. Insya Allah dengan semangat dan tekun berusaha setakat setakat 3 angka malah kita juga mampu memiliki lebih dari 5 angka bonus. 

Ini no phone cik lin, so jangan segan-segan hubungi Cik Lin ye 
Cik Lin 
018-7765447 
Revive & Reward Founder