Monday, 24 April 2017

MENGHILANGKAN JERAWAT DAN BEKAS JERAWAT DALAM MASA YANG SINGKAT.

Assalamualikum

Dulu-dulu masa zaman sekolah menengah muka Lin banyak Jerawat, bekas Jerawat, kulit hitam Dan kawah-kawah bekas Jerawat pun banyak. Masa tu takda lah rasa nak melawa sangat tapi masa tu dah mula belajar pakai pencuci muka.

Pencuci muka pertama Lin safi pastu Lin tukar pakai Ponds. Kalau setakat pakai pencuci bekas Jerawat memang Susah nak hilang. Kawan suggest pakai kulit kayu manis. Caranya

" kayu Manis, asah belakang batu lesung. Getah kayu manis  sapukan kat muka. "

Masa first time pakai, Ya Allah pedihnya sakit pula tu. Tapi nak hilangkan jerawat  tahankan lah juga. Nak hilangkan rasa pedih Lin buka kipas dan  letak kan mengadap muka biar getah tu cepat kering.  Itu zaman remaja punya cerita. Tapi petua ni boleh pakai tau sebab sampai sekarang muka Lin Susah nak dinaiki Jerawat.

Tapi sekarang kalau nak asah kayu manis  adoi malasnya. Sekarang Lin lebih suka dan  percaya pada supplement. Pada Lin makan supplement lagi berbaloi-baloi dan  menguntungkan. Kenapa Lin kata berbaloi? Bila kita makan supplement badan kita dapat vitamin yang secukupkan, kesihatan tip top dan  kecantikan dan  kesihatan kulit akan kelihatan dengan jelas.

Jadi ia lebih mudah, cepat, selamat dan  yang paling penting ia berkesan. Selain supplement, kita pun sepatutnya mengunakan set penjagaan wajah yang semulajadi dan  terbukti bebas dari bahan kimia berbahaya. Sekarang kan banyak set-set penjagaan wajah yang boleh dibeli secara kilo dan  direpacking balik.

Supplement yang sesuai untuk menyerlahkan lagi kecantikan kita adalah

Vitamin C
Alfalfa
Vitamin E

Untuk penjagaan wajah sesuai nya set penjagaan wajah dari Nutriwhite.

Okey kalau nak beli produk shaklee boleh WhatsApp cik Lin ye.

Cik Lin
018-7765447
Cod : skudai, Taman  Universiti, UTM skudai, Taman  Teratai, Taman  Sri Pulai, Taman  Damai Jaya, Kangkar Pulai, Taman  Pulai Jaya,  Desa Bakti UTM

Pengedar Shaklee Skudai
Pengedar Shaklee Tampoi
Pengedar Shaklee UTM
Pengedar Shaklee Melaka
Pengedar Shaklee Kuala Lumpur
Pengedar Shaklee Ipoh
Pengedar Shaklee Perak
Pengedar Shaklee Selangor


Thursday, 20 April 2017

TIPS MUDAH MENGAJAR ANAK BERPUASA

Tinggal beberapa hari je lagi kan kita nak menyambut Ramadan. Masa sekarang ramai yang pulun puasa ganti dan  puasa sunat. Secara tak langsung kita dah berlatih diri untuk hadapi bulan Ramadan. 

Anak-anak? kalau sekarang anak-anak nak Cuba puasa boleh je,  biar mereka tau rasa berpuasa tu macam mana. Tahun ni anak cik Lin seorang 7 tahun Dan seorang lagi 6 tahun. Memang masa Yang sesuai sangat untuk berlatih berpuasa. 

Tahun lepas yang sulung dah diajar berpuasa, Ini tips mudah mengajar anak berpuasa

1. Cerita kebaikan berpuasa. 
Cik Lin banyak cerita kan tentang kisah anak-anak yatim, orang Susah yang tiada makanan. Sebab tu Allah suruh kita berpuasa, untuk kita rasa macamana mereka rasa. 

2. Waktu sahur
Waktu sahur anak lebih lewat. Mereka akan bersahur pada waktu makan sarapan sebelum ke sekolah. Biasa nya pada jam 7.00 ke 7.20 pagi

3. Jenis  makanan ketika bersahur
Anak-anak memang diajar sarapan dengan nestum atau bijirin. 2 jenis  makanan ni buatkan mereka rasa kenyang yang lebih lama

4. Memujuk
Kanak-kanak ni bila kena gaya pujuknya mereka pasti akan mendengar kata-kata kita. Jangan lah dimarahi atau ditengking herdik.

5. Makanan tambahan.
Cik Lin memang bagi anak-anak supplement. Semasa bulan puasa biasa cik Lin akan bagi mereka 3 supplement ni

Mealshake
Rasa vanilla yang lemak buatkan minuman kanak- kanak lebih lazat. Mealshakes membekalkan mineral Dan vitamin yang lengkap untuk seharian bagi membantu kanak- kanak kekal bertenaga Dan aktif sepanjang hari. 

Performance Drink
Mengimbangi cecair dalam badan. Ia membantu Tubuh dari mengalami dehidrasi atau kekurangan cecair dalam badan.

Vitamin C
Membantu tubuh kanak-kanak dalam melawan penyakit Dan melindungi diri dari jangkitan penyakit disekeliling mereka. 

6. Sentuhan kasih sayang
Percayalah sentuh kasih sayang dari IBU bapa adalah aura yang terbaik untuk melembutkan hati dan  menguatkan semangat anak-anak untuk terus Berusaha dan
 berjuang. 

OK ini tips ringkas dari cik Lin. Dalam usia  seawal 6, 7 tahun kanak-kanak tak diwajibkan berpuasa, jadi kita tidak perlu terlalu memaksa tapi kita perlu bijak dalam mendidik mereka untuk mengenal erti berpuasa. 

Jadi IBU ayah dah boleh bermula dari sekarang memberi mereka supplement Dan ajar kan tentang ilmu berpuasa. Kita boleh mulakan dengan sama-sama berpuasa pada hujung minggu. Jadikan amalan berpuasa sesuatu yang indah bagi kanak-kanak. 

Mana nak dapat kan supplement berpuasa tu,  boleh hubungi cik Lin di 018-7765447. 

Bagi kawasan skudai, tampoi dengan pulai insya Allah cik Lin boleh COD ye. 

Pengedarshakleeskudai
Pengedar shaklee taman  university
Pengedar shaklee taman  teratai
Pengedar shaklee taman  pulai jaga
Pengedar shaklee desa skudai
Pengedar shaklee kangkar pulai

Tuesday, 18 April 2017

PRODUK SHAKLEE LULUS KKM

Banyak betul sekarang produk yang ada mengandungi bahan kimia berbahaya. Sampaikan wujudnya krim kilo. Kita boleh beli krim berkilo-kilo pastu repacking dan letak brand kita sendiri. Bahayanya sekarang ni kan. Entah apa bahannya pun kita tak tau. Yang pelik nya ada pulak no kkm. Bila check-check  no kkm yang tertera kat botol atau kotak palsu rupanya . Malahan ada juga yang masih dalam permohonan nak dapatkan no KKM dah niaga. Ialah masa nak tunggu keputusan bukan nya sehari dua. Lambat jual, lambat lah dapat untungnya.

Shaklee ada no KKM x?
Alhamdulillah produk shaklee ada no KKM Dan ada juga hologram .

Macam mana nak check no KKM. Untuk check no KKM boleh pergi ke web npra.moh.gov.my . Kat web ni akan diajar macam mana nak semak no KKM.

Nak check hologram boleh pergi ke mana2 farmasi yang ada alat khas untuk check keaslian  produk Yang kita beli. Hologram di botol shaklee adalah sebagai bukti produk shaklee ahli bukannya tiruan.

Jadi tak perlu lah diragu keaslian produk shaklee dan kandungan nya. Produk shaklee asli, tiada bahan kimia berbahaya dan  halal disisi agama Islam.

Jadi bermula hari tak perlu lagi rasa ragu2 untuk amalkan shaklee.

Cik Lin
018-7765447
Pengedar shaklee skudai
Pengedar shaklee tampoi


Monday, 17 April 2017

HALAL KE SHAKLEE?

Sampai hati hanya shaklee tu halal ke tak, cik Lin makan dah bertahun shaklee ni walaupun kat botol nya takda logo halal jakim pun.

Sebenarnya shaklee juga menerima pengesahan halal Dari badan2 tertentu di luar negara. Adalah menjadi kesukaran untuk pihak Jakim  membuat penyelidikan keatas semua produk yang masuk ke dalam negara. Sebab itulah Jakim  menjalankan usaha sama dengan pihak-pihak tertentu dalam menentukan pengesahan dah halal Dari pihak luar.

Ini  sijil halal bagi produk shaklee untuk tahun 2017. Sijil ini dikeluarkab oleh pihak ISA yang mana pengesahan nya di terima oleh pihak Jakim.

Cik Lin harap anda semua tiada lagi rasa ragu dengan produk shaklee sebab semua produk shaklee halal malahan ia bebas Dari kimia berbahaya . Selain itu  produk shaklee dijamin selamat Dan berkesan.

Cik Lin
018-7765447
Fb : azalin adeq
Cod : skudai, Utm, taman  teratai, taman  universiti, taman sri pulai.

Friday, 7 April 2017

MASALAH KENCING KOTOR BOLEH MEMBAHAYAKAN BUAH PINGGANG

Pernah tak alami masalah kencing kotor. Kencing kotor ni lin alami masa mengandung.. kalau terkurang minum air masak atau terlebih minum nescafe mesti kene kencing kotor.. Pada lin kencing kotor ni bila time nak membuang air kecil terasa sakit, itulah tanda-tanda lin kene kencing kotor.

Itu tanggapan lin tentang kencing kotor. Jom kia sesama memahami apa sebenarnya kencing kotor.
Saluran kencing merupakan sistem penapisan badan kita untuk membuang segala sisa cecair. Air kencing bergerak dari buah pinggang melalui tiub kecil yang dikenali sebagai ureter ke pundi kencing, di mana air kencing itu disimpan. Air kencing akan keluar dari badan kita melalui saluran uretra.

Jangkitan saluran kencing (UTI) merupakan keradangan saluran kencing. 80% daripada kes-kes ini adalah disebabkan oleh kuman bakteria Escherichia coli (E.Coli)

Bakteria ini boleh menyebabkan:

1. Jangkitan bahagian bawah saluran kencing atau jangkitan pada pundi kencing yang dikenali sebagai sistitis.

2. Jangkitan yang lebih serius ialah di bahagian atas saluran air kencing atau jangkitan pada buah pinggang yang dipanggil pielonefritis.

3. Keradangan uretra atau uretritis.

Kaum wanita adalah lebih mudah mendapat UTI kerana saluran uretra mereka lebih pendek dari lelaki, menjadikan bakteria lebih mudah merebak naik ke sistem saluran kencing. UTI jarang berlaku di kalangan kaum lelaki.


Tanda dan Gejala

1.  Kerap terasa hendak membuang air kecil tetapi gagal untuk mengeluarkan air kencing yang banyak.

2.  Terasa sakit dan pedih ketika membuang air kecil.

3.  Air kencing mengandungi darah, berkabut atau berbau busuk.

4.  Terasa tidak selesa di bahagian bawah abdomen.

5.  Terasa sakit ketika melakukan hubungan seks.

6.  Demam dan seram sejuk.

Sekiranya kuman telah merebak ke atas sehingga ke buah pinggang, selain simptoms di atas, seseorang itu mengalami sakit pinggang, demam, loya dan muntah.

Komplikasi

Jika jangkitan ini tidak dirawat di peringkat awalnya, ia boleh membawa kepada penyakit pielonefritis, apabila bakteria merebak naik ke buah pinggang.

Selain dari menjaga makan, minum banyak air kosong lin juga amalkan permakanan supplement untuk mengawal dan menghilangkan kencing kotor. set ini juga dapat menghilangkan keputihan ketika hamil

Cara untuk memperolehi set kencing kotor ini, boleh hubungi lin di talian 018-776 5447 . Whatsapp je insya Allah lin akan memberi maklumbalas sesegeranya .

bagi yang tinggal di area skudai, insya Allah lin boleh hantar terus ke anda sebab lin pengedar shaklee skudai yang paling aktif. 

Cik lin
018-7765447
pengedarshakleeskudai
pengedarshakleeutm