Sunday, 26 March 2017

MAKANAN TINGGI SERAT MEMBANTU MENGURANGKAN MASALAH SEMBELIT BERADARAH KANAK-KANAK


Bila dengar kawan-kawan cerita anak2 diaorang sembelit teringat pengalaman sendiri masa anak Lin yang sulung dulu sembelit. Dini sekarang 7 tahun dan masa dia berusia sebulan lebih Lin dah start bagi dia susu formula. "Awalnya bagi susu formula"?. Masa tu lin just dapat cuti bersalin 2 bulan je dan ilmu bab2 nak simpan2 susu memang 0, sikit pun tak de pastu sendiri tak nak amik tahu sebenarnya. 

Kalau di ingatkan derita dini sembelit ya Allah tak sanggup tengok. Dini memang kerap sembelit dan kekadang sampai berdarah2 kalau jumpa doktor, doktor just suruh tukar susu. alasan doktor dia sembelit sebab susu. 

Lin masih ingat lagi satu peristiwa, masa tu dini dah pandai berdiri. Sakit sembelit tu sampaikan lembik kaki dibuatnya, dia sampaikan tak mampu nak berdiri atau mencangkung. Last-last Lin ambil beberapa Surat khabar lama dan baringkan dia. Lin tuang baby oil biar jalan tu licin dan senang najis dia keluar. Jujur Lin cakap Lin memang try korek punggung je, tapi tak juga keluar. Sampaikan dia teran sampai berpeluh2 dan najis dia memang keluar beserta darah.  Masa tu badan dini dah basah dek peluh, lin memang dah nangis dan ayahnya pun turut nangis sampaikan ayahnya cakap " ayah rela tanggung kesakitan tu". 

Dah puas tukar susu, makan buah prune, buah yang madam, jumpe macam-macam doktor last-last kami try bagi dia supplements yang tinggi serat dan ada yang kata bagus untuk kanak-kanak sembelit. Masa-masa mula-mula bagi mealshake keadaannya sama je tapi kami tetap bagi hari-hari. Kami tetap melihat kesakitan dia. Berkat kesabaran Dan pemberian secara konsisten nampak berubahannya. Najis dia nampak lebih lembut dan dia dah kurang menangis bila tiba time nak membuang. 

Lama-kelamaan dini 100% bebas sembelit. Alhamdulillah kami tak sangka yang mealshakes adalah penawar kepada masalah sembelit dini. 

Bagi mak2 yang ada anak yang kerap sembelit Lin suggest sangat mealshakes ni. Rasa mealshakes ni vanilla dan boleh dicampur dalam susu atau makanan tapi suhu jangan lah panas sangat ye sebab nanti nutrisinya berkurang. 

Nak dapat kat mana mealshakes ni?

Caranya boleh hubungi Lin di talian 018-7765447. Nak WhatsApp boleh, call boleh , nak msg pun boleh. Tapi kalau WhatsApp Lin cun. 

Lin dah jadi pengedar shaklee sejak tahun 2013 lagi Dan sekarang lin lebih dikenali sebagai pengedar shaklee skudai. Tapi yang berada diluar skudai jangan lah sedih insya Allah Lin masih lagi pengedar anda walaupun Kita tidak dapat bertemu. Barang still boleh sampai dengan adanya perkhidmatan poslaju atau courier direct dari shaklee. 

Cik Lin
Pengedar shaklee skudai
018-7765447

Thursday, 16 March 2017

GASTRIK YANG BERTAHUN HILANG SELEPAS AMALKAN PERMAKANAN BERPROTEIN

Bila ada kawan mengadu dia selalu kena gastrik, Allah kesiannya. Lin tak sure lin pernah kena gastrik ke tak sebab dalam ingatan macam tak pernah lah pula. Kalau kena pedih ulu hati adalah itu pun, Ya Allah sakitnya.

Kawan dok citer yang dia  pantang terlambat makan mesti gastrik dia datang. Biasanya kalau kena dia cepat-cepat pergi klinik. Lepas makan ubat doktor Alhamdulillah hilang, tapi masalahnya gastrik dia sentiasa berulang-ulang . Sampaikan dia terpikir " Eh tak kan nak makan ubat sampai ke tua kot:

Dia pulak kalau kena gastrik mesti migrain dia pun menyerang sama. Maunya lembik badan dibuat. Lin suggest dia makan set gastrik shaklee, mula-mula dia menolak gak tapi lepas lin terangkan fungsi setiap supplement, lin tunjuk kat dia beberapa testimoni Alhamdulillah dia jadi makan Set gastrik.

Lin Kalau ada customer beli dengan lin , lin akan berdoa semoga supplement tu serasi dan boleh membantu untuk kemali sihat.

Masa mula-mula customer lin makan, dia terus mc 2 hari sebab sakit yang teramat sangat, tapi demi nak sihat dia gagahkan juga lah makan set gastrik ni. Alhamdulillah masuk hari ke 3 dia dah sihat kembali, dan dia kata gastrik dah hilang. Sampailah sekarang dia dah tak kena gastrik lagi. Dia makan 1 set je pun,  tak de lah dia makan set ni berterusan  cuma dia makan amalkan ostematrik sebab kata dia kalau makan ostematrik badan dia rasa segar dan bertenaga.

ini lin share beberapa testimoni mereka yang pernah guna SET GASTRIK shaklee. Bagi u all yang selalu gastrik, selalu pedih ulu hati boleh usaha makan set gastrik ni. Mana tau Insya Allah serasi dan tak perlu nak bergantung dengan ubat doktor. Lin tak merendah-rendahkan ubat klinik tapi kan lebih baik kalau kita sihat tanpa perlu bergantung dengan ubat-ubatan.




Selamat tinggal Gastrik


Niat ambil untuk turunkan diabetes tapi Allah bagi  paras gula menurun, gastrik menghilang




Lin nak bagitau yang lin adalah pengedar shaklee semalaysia tetapi bagi yang berada di area skudai Johor, insya Allah lin boleh buat penghantaran terus ke tangan anda. Nanti kita bincanglah nak jumpa kat mana-mana kan.

Lin adalah pengedar shaklee skudai yang aktif, berkaliber dan boleh dipercayai. tapi bagi yang berada di luar skudai jangan lah sedih sebab poslaju kan ada atau pun lin buat pembelian online nak pihak shaklee pos terus kepada anda.

Azalin
018-7765447
Pengedar Shaklee Skudai



Wednesday, 15 March 2017

OXIDATIVE STRESS MENJADI SALAH SATU PUNCA KEPADA KANSER

oxidative stress adalah Kunci Penyebab Kanser.

Apa benda pulak lah oxidative stress ni. Pastu ia tergolong dalam penyebab kanser pulak tu.

Secara mudahnya oxidative stress ni Tekanan oksidatif.

Oxidative stress adalah keadaan apabila oksigen yang digunakan untuk penghasilan tenaga telah menghasilkan radikal bebas secara tidak terkawal dan mula merosakkan sel badan yang normal.
Ada 1 kajian tu yang dibuat oleh DR kovacic dan kumpulannya menyokong bukti perubatan yang mana apabila radikal bebas dibenarkan berada disekitar nukleus sel, ia boleh merosakkan sel dari peringkat DNA seterusnya akan membentuk tisu yang tidak normal dan inilah yang dipanggil sel kanser.

Secara normal, sistem pertahanan badan akan bertindak untuk membaiki sel yang telah rosak ini, namun jika sel yang rosak terlalu banyak sudah tentu sel imun ini tidak mampu untuk membaiki apalagi mereka sendiri juga mempunyai risiko untuk mengalami kerosakan DNA.



Kita nak cegah radikal bebas ni sukar tapi kita boleh bantu tubuh kita untuk MENGHALANG RADIKAL2 BEBAS INI MEROSAKKAN SEL.

Pengambilan makanan tinggi antioksida boleh membantu tubuh menghalang sel dari dirosakkan oleh radikal bebas .

VITAMIN A ( CARATOMAX)
VITAMIN E
VITAMIN C

dan VIVIX

Ada 4 peranan vivix dalam badan  kita

1) Membaiki dan melindungi sel

2) Mempertahankan dan mengawal genetik 

3) Memberi tenaga kepada sel(Mitokondria)

4) Meningkatkan Prestasi sel dan melambatkan penghasilan protein AGE

AGE (Advance Glycation End Products) adalah bahan akhir hasil daripada diproses oleh sel badan. Ia sangat merbahaya dan merosakkan pada tahap selular. AGE ini boleh menyebabkan kerosakan pada sel-sel dan juga sistem tubuh badan manusia. Ia boleh menyebabkan banyak punca kepada penyakit kronik jika dibiarkan tanpa pencegahan. Vivix mengandungi 10 kali ganda lebih kuat Resveratol yang mampu melambatkan pengumpulan proteim AGE dalam tubuh.

Kalau orang Tanya harga vivix semua rasa ia tinggi tapi tau tak kita yang vivix sangat baik untuk kesihatan kita secara menyeluruh. Vivix telah dihasilkan sehingga boleh memasuki sel-sel badan termasukkan DNA badan kita. Dan  ketahuilah mereka yang ada masalah kanser sebenarnya sel-sel kanser  telah ada berpuluh tahun lamanya dalam badan.



Untuk maklumat lanjut tentang vivix boleh hubungi lin ye .

Cik lin
018-7765447









Wednesday, 15 February 2017

BADAN BERTENAGA DAN CERGAS DENGAN PEMAKANAN YANG SIHAT

Amboi dik sejak baik Dari sakit terus tak nak susu pakai botol ye. Manja sangat tu. 

OK lah demi satu satunya anak lelaki ummi, ummi rela balik time lunch. Bayangkan orang yang jarang2 bersenam, kena pulak turun naik bukit 3 Kali sehari. Fuh.. Lenguh kaki dibuatnya. .

Dari parking nak ke office jaraknya sedang-sedang je tapi masalahnya membukit. Boleh lenguh kaki kalau sehari sampai 3 Kali turun naik, itu belum bab  penatnya.  Tapi yang peliknya dah seminggu Turun naik ulang alik p kerja kaki tak lenguh pun, pastu badan tak letih. 

Nak tau tak setiap hari lin bangun dalam around pukul 5 pagi, sebab lin masak bubur untuk si kecik ngan lauk kami sekeluarga. Kalau badan tak sihat, tak cergas maunya hari-hari terbabas bangun. 

Apa yang lin amalkan, sebelum tido amalkan makan ostematrix b complex. Bangun pagi lin minum ESP sesudu madu vivix. Alhamdulillah walaupun jadual lin padat, badan tetap sihat, susu tetap meriah dan tiada istilah  lenguh2 badan, sakit tumit kaki ataupun tak bermaya. 

Menjadi ibu kita kena sihat, cergas dan pantas. 

Lin 
Mak anak 3
Pengedarshakleeskudai

Monday, 6 February 2017

TIADA LAGI MASALAH SAKIT PINGGANG SEMENJAK KONSISTEN MAKAN KALSIUM

Kalau Cik Lin kata Ostematrix ni ubat sakit pinggang nanti cik lin kena saman tapi dari pengalaman ni yang Cik Lin rasa.

Cik Lin makan Ostematrix ni dah lama tau, adalah dalam beberapa tahun dah makan. Dulu Cik Lin makan sebab masalah semut-semut pada jari. Alhamdulillah semut-semut nya dah hilang berkat makan ostematrix + b complex secara konsisten.



Jadi cik lin suggest sangat kalau mereka yang ada masalah seperti di bawah ini makan ostematrix tetapi ada yang di ambil bersama beberapa vitamin lain

1. Semut-semut jari ( Ostematrix + B complex )

2. Sakit tumit ( Ostematrix + Omega + Vivix )

3. Migrain (Ostematrix + B complex )

4. Senggugut ( Ostematrix + GLA)

5. Banyakkan Susu ( OStematrix + Alfalfa + ESp)


sebenarnya ada banyak lagi tapi untuk tahu lebih meh lah whatsapp Cik Lin, nanti Cik LIn bagi tau lagi masalah apa lagi yang sesuai makan ostematrix aka kalsium ni.

Untuk hubungi Cik Lin boleh whatsapp Cik lin di 018-776 5447 .

Cik Lin
018-7765447
pengedarshakleeskudai