Monday, 10 November 2014

KENAPA IKAN LAUT DALAM YANG DIPILIH UNTUK DIJADIKAN BAHAN DALAM OMEGA GUARD




Dalam penghasilan Omega Guard Shaklee ikan laut dalam dipilih menjadi bahan utama. Kenapa ikan laut dalam yang dipilih bukannya ikan di persisiran pantai…kan  lagi senang nak diperolehi.

Ikan laut dalam dipilih sebab pada tahun  1970, seorang saintis Amerika telah menemui satu rahsia kenapa orang Eskimo terutamanya nelayan tidak menghadapi masalah sakit jantung, lelah ( sejuk tu tempat tinggal diaorang), tekanan darah tinggi dan kencing manis.

Disebabkan kehidupan mereka yang sihat, satu penyelidikan lanjut berkaitan ikan laut dalam dibuat… Ikan laut dalam mengandungi ASID LEMAK TIDAK TEPU YANG SANGAT TINGI iaitu EPA dan HDA. Fungsi EPA dan HDA yang boleh merendahkan lemak dalam darah , menurunkan pengumpulan platlet darah, melambatkan pembentukan thrombus, merawat penyakit lelah dan alahan kulit.

American Public Health association mengesyorkan kita makan ikan laut dalam sebesar saiz kad mainan ( playing card) sebanyak 2 kali seminggu yang mengandungi paras asid lemak omega-3. Kalau kita rajin makan ikan laut dalam 2 kali seminggu ia membantu mengurangkan risiko penyakit jantung 44%. Tinggi tu.
Kalau susah nak dapat ikan laut dalam yang tinggi dengan asid lemak Omega-3, ambilkan  Omega Guard Shaklee sebagai makanan tambahan nya.


Harga : RM 136.00
Kuantiti : 90 biji

untuk miliki atau inginkan keterangan lanjut boleh buhungi saya  Azalin Adzhar 0132183181. atau anda boleh membuat pembelian terus melalui sistem online Shaklee DISINI

Ingin menambah pendapatan keluarga,
mari bersama-sama saya mencipta dan merealisasikan impian bersama 


No comments:

Post a Comment